Het Huis van EIP | Samenwerking Beebielove & Verhulstshoes
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Samenwerking Beebielove & Verhulstshoes

Fotoshoot

Caroline van Nieveen / Freekje Groenemans

Datum
Over dit project

 

Het huis van EIP heeft in opdracht van Archipel een verkoopbare productlijn ontwikkeld. Een van de producten zijn babyschoentjes van restleer. Het huis van EIP heeft de samenwerking gezocht met Verhulst Shoes Tilburg waardoor het materiaal van de schoentjes gemaakt wordt van hoge kwaliteit restleer. Restleer dat zo klein is dat Verhulst hiervoor kosten moest maken i.v.m. afvalverwerking. Een hele mooie samenwerking waar beide partijen erg blij mee zijn.

De schoentjes worden handgemaakt op locatie Campus Westerwind in Best, waar ouderen van de Archipel deelnemen aan activiteiten binnen het creatief atelier. Ook de locatie Landrijt werkt hieraan mee. De schoentjes worden professioneel afgewerkt door mensen op het atelier van Citydwellers. Beebielove is de partij die ze met veel liefde en plezier in de markt zet.

Het ontwerp is afgestemd op de doelgroep, waarbij iedereen deel kan nemen om zo gezamenlijk tot het eindproduct te komen. Voor de afwerking wordt er samengewerkt met vrijwilligers.

De verbintenis tussen ouderen en baby’s wordt zonder fysieke aanwezigheid door het eindproduct opgeroepen. Wanneer een schoentje dat af is op de werktafel komt te staan brengt dit hartverwarmende reacties bij ouderen teweeg. Een ander mooi aspect is de samenwerking met de winkeliers. Een officiële opening heeft plaatsgevonden bij 10 tenen en De Toverspiegel met daarbij de ouderen in de hoofdrol.  Dat is dan ook de kers op de taart. Het werkt mee aan maatschappelijke betrokkenheid.